Eğitim ve bilgi veriyoruz , beceri vermiyoruz

Paylaş:
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Eğitim ve bilgilendirme- Insan kaynağı gelişimi

    Herkese aynı eğitim olurmu ?

    Aynı zamanda verilen aynı bilgiler farklı kişilerde farklı öğrenimle şekil bulur :

    Eğitim sistemimizde her zaman bilgi ve veri odaklı yaklaşımla gittigimizden gerçek becerileri ne zaman kazandıracağmızla ilgili detaylı çalışmaları başlatmıyoruz.

    New York universitesi 'den Dr.Scott Barry : eğitim ortamlarını motivasyonu arttıracak daha çok çevresel faktorle sekillendirebiliriz. Her öğrenci için belli zorluk -heyecan duzeyi oluşturulmalı ve herkese aynı şekilde yaklaşılmamalıdır.

    Öğrencilerin her biri için engeller ve hedefler oluşturulmalıdır.

    Eğitimde ileriye dönük reformlar yapılmalıdır , geriye dönük degil....

    Harvard Unv. Global Eğitim enstitusu başkanı: Prf Fernando Reimers :

    'dunyanın her yerinde 20 yıldır çok tutarlı bir eğitim gelişmesi var' diyor. 'Nedense hep çocukların ne bildiğini sorgulayan testlere onem veriyoruz.Okul dısında olan bitenlerle ilgili onları hiç bilgilendirmiyoruz.'

    'Bazı öğrenciler okulun gercek hayatla ilgilsi olmadığını düşünerek cekip gidiyorlar ... .'

    Eğitim sadece bilgi degil hayata hazırlamaktır , davranış gene psikolojinin kurucusu K.Lewin dedigi gibi çevresel faktorlerle şekil buluyor ..Sadece kişilik işe yaramıyor. Davranış= F( kişilik, çevre)

    Öğretmen öğrenci ilişkisi hep mentorluk gibi degil bazen de koç gibi ( içindeki bulduran) olmalı , ne istedigini motivatorunu bilen ve sorgulayan öğrenci başarılı oluyor. Bunu sorgulamasına destek veren ve onu bu konuda eğitenler gerçek ögetici oluyor; tıpkı karete kit deki ögrenci öğretmen ilişkisi gibi.

    Ço iyi bir bölüm ve yuksek not mutluluk değildir. Siz sanıyor muusnuz ki tüm Harvard da okuyan her öğrenci çok mutludur.

    Her öğrenci ve mezun insan - bir yetenek sahibidir ve ... hem bilgi ve becerileri hem de bunları en iyi ortamda sergileyebileceği takdir göreceği bir yerde çalışmak verimlilik ve huzurla gelişimini tamamlamak ister..

    Universitelerde son sınıflarda kesinlikle kurumsal hazırlık , girişimcilik ve 'gerçek ekmek parası' düşme ve kalkma -konulu dersler konulmalı , iş yonetimi değil , insan yönetimi ve çevresel baskıların yönetimi mutlaka işlenmelidir, deneyimlenmelidir. Bunu en iyi uygulayan gençler için liseden itibaren hayata dair en iyi deneyimi kazanmalarını sağlayan '3X Genç Başarı Programı ' https://www.juniorachievement.org/web/ja-usa/home tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de aktif çalışmalarına devam ediyor. Geçen katıldıgım toplantıda araya bir soru girdi ' İmam girişimci ' olur mu ? İmam Haitp Liselilere bu projenin goturulmesi uygun bulunmamıştı ülkemizde fakat geçen yılın proje birincisi bir imam hatip lisesinden katılan gençler oldu. Gençlik ve yetenek okyanusu bir tek ne dalda eğitim aldıgına değil nasıl kendini geliştirdiğinde vuku buluyor, kimse kimsenin azim ve cesaretine kemer vuramayacagından kendikendine ilerliyor. Z generasyonu bencil ve çıkarcı gibi görülse de bir yanı var ki dunya değerleri ile kendi değerlerini birarada yaşıyor. Yüzyılın en büyük icadı olan 'WIFI' sız olamıyor. Boyle bi rdurumda nasıl tek tip bir eğitimle kısıtlayabilirsiniz.

    Aile + bilgi + beceri kutusu yok artık sadece onların desteğinin olabileceği yan bileşenlerin yer aldıgı 'out of BOX' - kutunun dışı var gerçek hayatta...

    Stajlar bu yüzden önemli , nereden nereye geçilecek , hangi ek uzmanlık - yüksek lisans yapılacak onemlidir gelişim planlama ve potansiyelleri bulmak geliştirmek ve güçler nerede ve ne ise ona odaklanmak adına ..

    Keşkelerin çok azalacağı ve herkes en iyi en üretken haline kavuşacağı bir gelecek arzuluyoruz evlatlarımız için ....

    Yanımızda olsunlar uzaklara gitmesinler istiyoruz.

    Geleceğe bakan ve öngören trendlerde yetiştirdiğimiz her yeni nesil bize sizi verecektir.

    Mutlu gelecek için mutlu insanlar mutlu seçimleri izlerler...

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.